گزارش های پیمایشی اصناف
صنف شیرینی و قنادی 1401
گزارشهای اصناف با مراجعه مستقیم به تعدادی از بنگاه های اقتصادی فعال در شهر تهران با در نظر گرفتن پراکندگی جغرافیایی آنها، انجام می گیرد. در این گزارش می خوانید:
- میانگین مساحت واحدهای کمتر از صد متر ، 80 متر مربع و میانگین واحدهای بالاتر از صد متر در حدود 216 متر مربع بوده است .
- بیشترین میزان افزایش سوداوری در واحدهای بزرگ مقیاس با تنوع بیشتر محصولات، رخ داده است.
- در حدود 49 درصد از واحدهای منتخب مساحتی کمتر از 100 متر داشته اند.
- 51 درصد از بنگاه های موجود در پژوهش حاضر مساحتی بیشتر از 100 متر داشته اند.
- بر اساس اطلاعات بدست آمده تغییرات تعداد مشتریان در این صنف طی دو سال گذشته، بسمت ثبات پیش رفته است .
- 54 درصد از واحدهای منتخب بیش از 20 سال و 46 درصد کمتر از 20 سال سابقه فعالیت داشته اند .
- میانگین سال های فعالیت واحدهای با بیش از بیست سال سابقه، در حدود 40 سال و میانگین سال های فعالیت بنگاه های با کمتر از بیست سال سابقه در حدود 10 سال بوده است ..
- بطور میانگین در حدود نیمی از بنگاه ها تمایل به ادامه کسب و کار را کمتر از 30 درصد عنوان داشته اند .
- 32 درصد از بنگاه های موجود در این پیمایش با استفاده از ملک استیجاری کسب و کار خود را راه اندازی نموده اند و 68 درصد از بنگاه های موجود در پیمایش حاضر مالک واحد صنفی خود بوده اند .
- 12 درصد از واحدهای مورد پیمایش با سابقه کمتر از 5 سال مشغول فعالیت بوده اند .
- 32 درصد از بنگاه های موجود در دسته مشتریان بانک سامان بوده ولی بطور همزمان با بانک های دیگر نیز همکاری داشته اند.
- به دلیل افزایش چند مرحله ای قیمت ها طی دو سال اخیر، بنگاه ها با افزایش چشمگیر هزینه خواب سرمایه مواجه بوده اند.
- افزایش هزینه های عملیاتی و اجاره بها به عنوان بزرگترین مشکل پیش روی صنف در قیاس با سال گذشته اهمیت بیشتری در کارکرد اقتصاد صنف داشته است.
- 29 درصد از واحدهای مورد پیمایش با سابقه کمتر از ده سال مشغول فعالیت بوده اند
- کالاهای عرضه شده توسط این صنف عمدتا دارای تاریخ مصرف کوتاه است و در نتیجه دوره گردش کالا در این صنف در حدود 22 بار در سال است .
- 15 درصد از واحدهای مورد پیمایش با سابقه بیش از 50سال مشغول فعالیت بوده اند .
- 45 درصد از بنگاه ها فروش اینترنتی داشته اند استفاده از این روش بطور میانگین در حدود 30 درصد به میزان فروش بنگاه افزوده است .
- افزایش هزینه های عملیاتی در طی دو سال اخیر سبب شده بخش کثیری از بنگاه ها با مشکلات تامین سرمایه در گردش مواجه باشند.
- بنا به اظهارات میدانی تمایل صاحبین مشاغل به دریافت وام بسیار بالا می باشد.
- تعداد واحدهای فعال قنادی
- شهر تهران : 7732
- استان تهران : 9827
- کل کشور: 30720
- اندازه بازار شیرینی و آجیل 1400 :27500میلیارد تومان
- متوسط ارزش فروش سالیانه واحدهای صنفی تولید و فروش شیرینی و آجیل: 397 میلیون تومان
- متوسط هزینه خرید مواد و اقلام مصرفی واحدهای تولید و فروش شیرینی و آجیل: 311 میلیون تومان
- متوسط حاشه سود در سال 1397: 27.5 درصد