پرش به محتوای اصلی

صنف شیرینی و قنادی 1401

صنف شیرینی و قنادی 1401
از پشتیبان سایت در
Number of replies: 0

گزارشهای اصناف با مراجعه مستقیم به تعدادی از بنگاه های اقتصادی فعال در شهر تهران با در نظر گرفتن پراکندگی جغرافیایی آنها، انجام می گیرد. در این گزارش می خوانید:

  • میانگین مساحت واحدهای کمتر از صد متر ، 80 متر مربع و میانگین واحدهای بالاتر از صد متر در حدود 216 متر مربع بوده است .
  • بیشترین میزان افزایش  سوداوری در واحدهای بزرگ مقیاس با تنوع بیشتر محصولات، رخ داده است.
  • در حدود 49 درصد از واحدهای منتخب مساحتی کمتر از 100 متر داشته اند.
  • 51 درصد از بنگاه های موجود در پژوهش حاضر مساحتی  بیشتر از 100 متر داشته اند.
  • بر اساس اطلاعات بدست آمده تغییرات تعداد مشتریان در این صنف طی دو سال گذشته، بسمت ثبات پیش رفته است .
  • 54 درصد از واحدهای منتخب بیش از 20 سال و 46 درصد کمتر از 20 سال سابقه فعالیت داشته اند .
  • میانگین سال های فعالیت واحدهای با بیش از بیست  سال سابقه، در حدود 40 سال و میانگین سال های فعالیت بنگاه های با کمتر از بیست سال سابقه  در حدود 10 سال بوده است ..
  • بطور میانگین در حدود نیمی از بنگاه ها تمایل به ادامه کسب و کار را کمتر از 30 درصد عنوان داشته اند .
  • 32 درصد از بنگاه های موجود در این پیمایش با استفاده از ملک استیجاری کسب و کار خود را راه اندازی نموده اند و 68 درصد از بنگاه های موجود در پیمایش حاضر مالک واحد صنفی خود بوده اند .
  • 12 درصد از واحدهای مورد پیمایش با سابقه کمتر از 5 سال مشغول فعالیت بوده اند .
  • 32 درصد از بنگاه های موجود در دسته مشتریان بانک سامان بوده ولی بطور همزمان با بانک های دیگر نیز همکاری داشته اند.
  • به دلیل افزایش چند مرحله ای قیمت ها طی دو سال اخیر، بنگاه ها با افزایش چشمگیر هزینه خواب سرمایه مواجه بوده اند.
  • افزایش هزینه های عملیاتی و اجاره بها به عنوان بزرگترین مشکل پیش روی صنف در قیاس با سال گذشته اهمیت  بیشتری در کارکرد اقتصاد صنف داشته است. 
  • 29 درصد از واحدهای مورد پیمایش با سابقه کمتر از ده سال مشغول فعالیت بوده اند 
  • کالاهای عرضه شده توسط این صنف عمدتا دارای تاریخ مصرف کوتاه  است و در نتیجه دوره گردش کالا در این صنف در حدود 22 بار در سال است .
  • 15 درصد از واحدهای مورد پیمایش با سابقه بیش از 50سال مشغول فعالیت بوده اند .
  • 45  درصد از بنگاه ها فروش اینترنتی داشته اند استفاده از این روش  بطور میانگین در حدود 30 درصد به میزان فروش بنگاه افزوده است .
  • افزایش هزینه های عملیاتی در طی دو سال اخیر سبب شده بخش کثیری از بنگاه ها با مشکلات تامین سرمایه در گردش مواجه باشند.
  • بنا به اظهارات میدانی تمایل صاحبین مشاغل به دریافت وام بسیار بالا می باشد.

  • تعداد واحدهای فعال قنادی

  1. شهر تهران : 7732
  2. استان تهران : 9827
  3. کل کشور: 30720


  • اندازه بازار شیرینی و آجیل 1400 :27500میلیارد تومان

  1. متوسط ارزش فروش سالیانه واحدهای صنفی تولید و فروش شیرینی و آجیل: 397 میلیون تومان 
  2. متوسط هزینه خرید مواد و اقلام مصرفی واحدهای تولید و فروش شیرینی و آجیل:  311 میلیون تومان
  3. متوسط حاشه سود در سال 1397: 27.5 درصد